Sykkivä Hakaniemi -ideakilpailu

Mitä Hakaniemeen pitäisi tehdä? Parkkihalli, maauimala vai puisto? Design-hotelli, maailmanpyörä vai uusi Merihaka?

Kaupunginvaltuusto esitti 9.5.2012 toivomuksen, että Hakaniemen kauppahallin ja maanalaisten tilojen tarveselvityksen hankesuunnittelu toteutetaan avoimesti ottaen ideointiin mukaan yrittäjiä, asukkaita ja alueen asukasjärjestöjä, esimerkiksi Siltasaari ry, Kallio-seura ry ja Kallio-liike.

Kallioliike vastaa kutsuun, ja kutsuu sinutkin mukaan ideointiin, arvon lukija. Sykkivä Hakaniemi on ideakilpailu Hakaniemen alueen kehittämiseksi.

Viitteellisenä budjettina toimii 15 miljoonaa, jonka kaupunki on suunnitellut käyttävänsä parkkiluolan rakentamiseen torin alle. Alueena toimii Hakaniemen tori ja ranta. Laajemminkin saa ajatella. Mitä Hakaniemelle pitäisi sinun mielestäsi tehdä?

Tee luonnoksesi / ideapaperisi / veistoksesi siitä, miten Hakaniemestä saataisiin entistä parempi. Kuuluuko ehdotukseesi parkkihalli tai Hämeentien muuttaminen kävelykaduksi? Tarvitaanko torille penkkejä vai maailman suurin suihkulähde?

Ehdotukset voivat olla hyvin vakavasti otettavia tai kieli poskessa tehtyjä. Parhaat palkitaan!

Kriteerit:

  • innovatiivisuus
  • herkkyys
  • sykkivyys

Kartta Hakaniemen toria ympäröivästä alueesta, 1:2000

Kilpailuaika on 18.-31.3.2013, palkintojen julkistus Kallion kirjastossa la 6.4. klo 12-15. Paikalla on myös pienoismalli Hakaniemen torin alueesta johon voi tulla perheen pienimpien kanssa rakentamaan omia ehdotuksia!

Raadin jäsenet: puheenjohtaja Merja Nevala (Dodo ry), apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, Näyttelijä Marja Packalén, sekä professori Trevor Harris Aalto-yliopiston arkkitehtiosastolta.

Palauta kilpailuehdotuksesi sähköpostitse osoitteeseen info(ät)kallioliike.org sunnuntaihin 31.3.2013 mennessä. Jos kilpailutyössäsi on fyysisiä osia, ota yhteyttä etukäteen.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/428005870616711/

Kuva: Karita Rytivaara

Pieni präntti

Sykkivä Hakaniemi ei ole ideakilpailu vain suunnittelun ammattilaisille. Kuka tahansa voi osallistua vapaavalintaisessa muodossa, kunhan ehdotuksen voi lähettää sähköpostitse. Fyysisissä palautuksissa pyydetään ottamaan yhteyttä etukäteen.

Teokset tulee palauttaa sellaisessa muodossa, että ne voidaan esittää raadille anonyymeina. Eli mahdollisiin esityskuviin / teksteihin ei tule liittää tekijöiden nimiä. Nimi ja yhteystiedot tulee ilmoittaa sähköpostiviestissä ehdotusta palautettaessa.

Teosten tekijänoikeudet säilyvät tietenkin tekijöillä. Kallio-liike varaa oikeuden julkaista ehdotuksia esimerkiksi kilpailun jälkeen järjestettävässä mahdollisessa näyttelyssä tai muissa julkaisuissa. Töiden yhteydessä ilmoitetaan tekijöiden nimet.

Kallio-liike ei sitoudu toteuttamaan tai ajamaan ehdotuksia eteenpäin. Jos kaupunki jostain ehdotuksesta innostuu, tekijät ja kaupunki neuvottelevat siitä itsenäisesti.

One Response to Sykkivä Hakaniemi -ideakilpailu

  1. Pingback: Otso Kivekäs » Käänne Helsingin liikennepolitiikassa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>